Doprava Zdarma na všechny objednávky
Doprava zdarma po ČR
Osobní odběry Praha 5
Kompletace pneumatik a disku
Vyhledávání pneumatik

Vyhledávání pneumatik

×
Období:
Šířka
Profil
Palce
Úvodní stránka Blog Jak skladovat pneumatiky

Jak skladovat pneumatiky

Jak skladovat pneumatiky

Správným skladováním můžete značně prodloužit životnost vašich pneumatik.

Kde pneumatiky skladovat?

První otázka zní, kde své pneumatiky vůbec skladovat. Rozhodně by se měly vyhnout přímému slunečnímu světlu, teplu a vlhku. Nejlepší je proto pneumatiky skladovat v suchém sklepě nebo na půdě, nejlogičtějším místem je ale samozřejmě vaše případná garáž. Gumy byste zároveň neměli nechávat jen tak se povalovat na zemi, kde hrozí kontakt s vylitým benzínem, olejem či jinými nečistotami nebo zdroji vlhka.

Před uskladněním vašich pneumatik se rovněž hodí je řádně očistit, k čemuž můžete použít třeba i obyčejný kartáč s jemným mýdlem a vodou (totéž lze použít i na čištění samotná kola). Před uskladněním pneumatik na ně ale v žádném případě nepoužívejte žádné chemické čistící prostředky nebo leštidla, které by zabaleným a uskladněným gumám mohly naopak spíše ublížit.

Jak na samotné uskladnění?

Každou očištěnou a především i důkladně osušenou pneumatiku vložte zvlášť do plastového pytle a zaizolujte ji lepící páskou. Předtím se ale z obsahu pytle pokuste dostat co nejvíc vzduchu, aby na gumy působilo co nejméně vnějších vlivů. Během uskladnění doporučujeme si i poznačit, která pneumatika byla na jakém kole, abyste je při příštím nazutí mohli prostřídat a vyrovnat tak jejich postupné opotřebení.

Na závěr je třeba dát si pozor i na to, aby na pneumatiky nebyl vyvíjen zbytečný tlak. To znamená nejen neskladovat je na sebe, ale zároveň i nenechávat gumy na autě, o kterém víte, že garáž jen tak neopustí. Dlouho stojící auto totiž pneumatiky opotřebovává daleko víc než pravidelné vyjížďky, na které jsou uzpůsobené.

zpět na přehled
vytvořilo intencio.cz
kompletace

Kompletace pneumatik a plechových disků od 224 Kč za kus

Přejít na stránku kompletace